Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Με νέο «τσεκούρι» σε μισθούς και συντάξεις απειλεί το ΔΝΤ...Απειλεί με νέα επώδυνα μέτρα


Τί είχες Παντελάκη μου τί είχα πάντα. Αυτή η παροιμία "κολλάει" στην περίπτωση μας και ειδικότερα στο ΔΝΤ καθώς στην έκθεση αξιολόγησης του για το ελληνικό πρόγραμμα ζητάει ξανά το "αίμα" του μισθωτού και του συνταξιούχου.

Σε μια απόλυτα προβλέψιμη - πλέον- έκθεση όπου υπάρχουν διατάξεις που "χρυσώνουν το χάπι" αλλά αφήνουν τα καλά για το τέλος, το ΔΝΤ προβλέπει ύφεση 4,5% του ΑΕΠ και ανάπτυξη 0,6% το 2014 χάρη στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Και τώρα ξεκινούν τα εξής εξωφρενικά: Προβλέπουν ότι η δημόσια και ιδιωτική κατανάλωση θα συνεχίσει να υποχωρεί γιατί - άκουσον άκουσον - έχει μειωθεί το εισόδημα των νοικοκυριών ενώ η πολιτική λιτότητα έχει αφαιμάξει την αγορά. Δηλαδή, επικρίνουν αυτά που οι ίδιοι επέβαλαν με την ανοχή των πολιτικών μας!

Μάλιστα για να επιτευχθεί η παραπάνω πρόβλεψη για το ΑΕΠ, το Ταμείο θεωρεί ότι θα πρέπει να μειωθούν οι μισθοί και τα ημερομίσθια κατά 7% φέτος και κατά 1,5% το 2014 προκειμένου η συνολική μείωση απ' το 2010 ως το 2014 να φθάσει το 20%. Για το 2015 θέλει οι μισθοί να παραμείνουν στάσιμοι και από το 2016 να υπάρξει μία μικρή αύξηση γύρω στο 2%. Δηλαδή, που θα φτάσουν οι μισθοί και οι συντάξεις; Στα 100 ευρώ;

Αμέσως μετά, το ΔΝΤ - ξανά προβλέψιμο- θέλοντας να διατηρήσει το κλίμα φόβου στην κοινωνία, τονίζει ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι προβλέψεις να εκτροχιαστούν με αποτέλεσμα να απαιτηθούν περαιτέρω μέτρα για να ...ισοφαριστεί η χασούρα. Φυσικά, τι εννοούν με τον όρο "εκτροχιασμός" δεν διευκρινίζεται αφήνοντας το στη δική τους κρίση.

Φυσικά, δεν αναφέρεται πουθενά το γεγονός ότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει όλο αυτό τον "αρμαγεδών" φόρων με αποτέλεσμα τα δημόσια έσοδα να παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα.

Με λίγα λόγια και σε ελεύθερη μετάφραση, η έκθεση του ΔΝΤ είανι σαφείς προπομπός για τους δύσκολους μήνες που έρχονται
πηγη
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Με νέο «τσεκούρι» σε μισθούς και συντάξεις απειλεί το ΔΝΤ...Απειλεί με νέα επώδυνα μέτρα "

Leave a reply