Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Νύχτα αγωνίας στην Αττική !! - Φωτιά καίει ολοσχερώς σπίτια


Νύχτα αγωνίας θα είναι η αποψινή για τους κατοίκους στο Μαρκόπουλο και στον Κουβαρά, καθώς η πυρκαγιά μπορεί να βρίσκεται σε μικρή ύφεση, ωστόσο ο κίνδυνος αναζωπύρωσης παραμένει υψηλός λόγω των πολύ ενισχυμένων ανέμων που αγγίζουν και τα 7 μποφόρ.

Η μάχη μέχρι και αυτή την ώρα με τις διάσπαρτες εστίες της φωτιάς συνεχίζεται, ενώ έως και το τελευταίο φως έκαναν ρίψεις αεροπλάνα και ελικόπτερα. Οι δυνάμεις που επιχειρούν από τις 2 το μεσημέρι στην περιοχή παραμένουν και συνεχίζουν με το δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, έντασης 6 μποφόρ, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Αυτή την ώρα, επί τόπου επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα, εννέα οχήματα ΟΤΑ, 12 ιδιωτικά βυτιοφόρα και πέντε μηχανήματα σκαπτικά. Επίσης, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην οδό Μυρινούντος και στα γύρω στενά.

Νωρίτερα, οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές και έκαψαν εξοχικά σπίτια και αποθήκες, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκάλεσαν επίσης υλικές ζημιές σε κτίσματα, πέργκολες, αλλά και καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι προσπαθούσαν να συνδράμουν με τα δικά τους μέσα το έργο των πυροσβεστών, κουβαλώντας νερό με κουβάδες, για να σώσουν, όπως μπορούν την περιουσία τους. Παράλληλα, οι φλόγες έφτασαν και το Μοναστήρι της Αγίας Άννης, προκαλώντας ζημιές σε ένα κελί.

Αργά το απόγευμα, ακόμη, εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Διονύσου-Κερατέας και 193 παιδιά που περνούσαν εκεί τις ημέρες των διακοπών τους, μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους σε ασφαλή χώρο. Και τα 193 παιδιά είναι καλά στην υγεία τους.
 ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Νύχτα αγωνίας στην Αττική !! - Φωτιά καίει ολοσχερώς σπίτια"

Leave a reply