Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

«Παρών» στα μέτρα και «ναι» στον προϋπολογισμό

Με εισήγηση Κουβέλη για «παρών» στα μέτρα και «ναι» στον προϋπολογισμό θα διεξαχθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση τόσο της Κεντρικής Επιτροπής όσο και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Χθες το βράδυ ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρθηκε ξανά στη θέση της ΔΗΜΑΡ να μη στηρίξει τα μέτρα, στα οποία εκτός των δημοσιονομικών περιλαμβάνουν και τις αλλαγές στα εργασιακά, όμως επέμεινε με έμφαση ότι «δεν προτίθεται να προκαλέσει ρήγμα στην κυβέρνηση».
Και παρότι ακόμη και εντός της Αγίου Κωνσταντίνου στελέχη εκτιμούν ότι η στάση αυτή πολύ δύσκολα θα είναι «βιώσιμη» για τα επόμενα βήμα της κυβέρνησης, κύκλοι προσκείμενοι στην ηγεσία του κόμματος θεωρούν πως το «παρών» σε συνδυασμό με το «ναι» στον προϋπολογισμό δεν δημιουργεί πρόβλημα στην κυβερνητική συνοχή.
Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν χθες βράδυ ότι «το 80% του κόμματος που έχει στηρίξει απόλυτα τις επιλογές της ηγεσίας στις μέχρι σήμερα ψηφοφορίες είναι μπετόν και θα ακολουθήσει την εισήγηση του προέδρου».
Αλλα στελέχη ωστόσο, όπως αναφέρουν τα Νέα, εκτιμούν ότι η επιλογή Κουβέλη μοιάζει με άσκηση ακροβασίας και δεν κρύβουν τις αμφιβολίες τους ότι θα θεωρηθεί α λα καρτ στήριξη.
Βουλευτές όπως ο Βασίλης Οικονόμου μάλιστα επιμένουν ότι θα στηρίξουν μεν για λόγους αρχής την εισήγηση του προέδρου, όμως τονίζουν ότι για λόγους κυβερνητικής συνοχής το κόμμα θα έπρεπε να στηρίξει και τα μέτρα.
Στο ίδιο κλίμα είναι και στελέχη όπως ο Νίκος Μπίστης, που έχει υπογραμμίσει ότι «δεν μπορείς να πας ως ολίγον έγκυος» με τέτοιου τύπου επιλογές και κάποια στιγμή θα υπάρξει θέμα συνοχής.
Βουλευτές οι οποίοι έχουν ταχθεί υπέρ της στήριξης της κυβέρνησης αλλά θα ακολουθήσουν την γραμμή Κουβέλη είναι ακόμα ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Νίκος Τσούκαλης και ο Γ. Κυρίτσης.
Ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε χθες ότι το κόμμα του δεν μπορεί να συναινέσει σε μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις που αποτελούν βαρύ πλήγμα για τους εργαζομένους. Οπως είπε «τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι, ήδη, αποσαθρωμένα».
Την ίδια στιγμή όμως σε υψηλούς τόνους και για πρώτη φορά από τότε που προέκυψε η εμπλοκή με τα εργασιακά, διαβεβαίωσε πως «αυτή η θέση μας δεν αποτελεί καμία επιλογή για να δημιουργήσει το οποιοδήποτε ρήγμα στην κυβέρνηση, ούτε στη συνολική διεκδίκησή μας να εξασφαλιστεί η εκταμίευση των 31 δισεκατομμυρίων και, βεβαίως, να εξασφαλιστεί σταθερά, πλέον, η παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και στο ευρώ».
Στην συνεδρίαση των δύο κορυφαίων οργάνων του κόμματος σήμερα αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι συσχετισμοί υπέρ της άποψης Κουβέλη, ενώ στην ομάδα των βουλευτών που διαφωνούν με το «παρών» στα μέτρα και «ναι» στον προϋπολογισμό εκτός των Οδ. Βουδούρη και Π. Μουτσινά, ενδέχεται να προστεθεί και η Κατ. Μάρκου.
Για  την προσπάθεια  μας ζητούμε το ελάχιστο από εσάς. 
Κάθε φορά που διαβάζετε μια είδηση κάντε απλά ένα κλικ σε μια διαφήμιση. Ευχαριστούμε. 
ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΝΕ LIKE!


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "«Παρών» στα μέτρα και «ναι» στον προϋπολογισμό"

Leave a reply