Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Είμαστε έτοιμοι για τη συντέλεια; (vid)


Έρχεται το τέλος ή πρόκειται μόνο για δοξασίες και παρερμηνείες; Ένα και μόνο ημερολόγιο, αυτό των Μάγια ήταν αρκετό για να προκαλέσει έξαρση της καταστροφολογίας. Η συντέλεια της ανθρωπότητας αναμένεται – από πολλούς – στις 21/12/2012. Από την πλευρά της η NASA θέλησε να δώσει ένα τέλος στις φήμες, τις δοξασίες, τις προκαταλήψεις και ό,τι άλλο και απαντά σε καίρια και καυτά ερωτήματα που αφορούν στην καταστροφή της ανθρωπότητας. Ο κόσμος ΔΕΝ θα τελειώσει το 2012 απαντούν οι αρμόδιοι επιστήμονες, οι οποίοι επισημαίνουν ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε απειλή κατά της Γης για το έτος που τελειώνει σε λίγες ημέρες.
Οι δοξασίες ξεκίνησαν – σύμφωνα με τη NASA – όταν δημοσιεύθηκε μία ιστορία πως ο Νιμπίρου, ένας υποτιθέμενος πλανήτης που ανακάλυψαν οι Σουμέριοι, κατευθύνεται… απειλητικά προς τη Γη. Αυτή η θεωρία έδινε χρόνο ζωής έως τον Μάιο του 2003, αλλά όταν δεν συνέβη το παραμικρό, το τέλος της ανθρωπότητας αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2012. Συνδέθηκε μάλιστα με τους κύκλους που περιλαμβάνονται στο ημερολόγιο των Μάγια που ολοκληρωνόταν στο χειμερινό ηλιοστάσιο τον Δεκέμβριο του 2012, εξ ου και η ημέρα της κρίσης, η 21η Δεκεμβρίου 2012. Κι αν κάποιοι αναρωτιούνται για το ημερολόγιο των Μάγια, οι επιστήμονες της NASA είναι ξεκάθαροι, ότι πρόκειται για ένα απλό ημερολόγιο, που κάποια στιγμή ολοκληρώνεται. Κι αν ένα ημερολόγιο καταλήγει σε μία συγκεκριμένη ημερομηνία, δεν σημαίνει πως έπειτα από αυτήν παύει να υφίσταται και η ζωή στον κόσμο!
Επίσης, ξεκαθαρίζεται πως δεν αναμένεται κανένα μπλακάουτ στον πλανήτη από τις 23-25 Δεκεμβρίου και κάτι ανάλογο δεν προβλέπει κανένας επιστημονικός οργανισμός. Αυτός ο ισχυρισμός διαδόθηκε, όταν κάποιοι υποστήριξαν πως μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται ευθυγράμμιση πλανητών που θα επηρεάσει και τη Γη, αλλά εν τέλει τέτοια ευθυγράμμιση δεν πρόκειται να συμβεί ούτε στο τέλος του έτους ούτε στις επόμενες δεκαετίες. Κι ακόμη κι αν σημειώνονταν τέτοιου είδους κοσμικά φαινόμενα, δεν είναι τόσο ισχυρά ώστε να επηρεάσουν τη Γη. Μία πολύ σημαντική ευθυγράμμιση συνέβη το 1962 και άλλες δύο το 1982 και το 2000. Κάθε Δεκέμβριο η Γη και ο Ήλιος ευθυγραμμίζονται στο εγγύτερο κέντρο του Γαλαξία αλλά αυτό είναι ένα ετήσιο φαινόμενο χωρίς καμία αλληλουχία γεγονότων.
Επίσης, η NASA διαψεύδει την ύπαρξη πλανητών όπως ο Νιμπίρου ή άλλοι που υποτίθεται ότι… κινούνται απειλητικά προς τη Γη, θεωρώντας τους μία διαδικτυακή φάρσα. Δεν υπάρχουν βάσιμοι ισχυρισμοί της ύπαρξής τους κι αν πράγματι ο Νιμπίρου ή ένας πλανήτης Χ αναμενόταν να συγκρουστεί με τη Γη έως το τέλος του 2012 θα έπρεπε πλέον να είναι ορατός και διά γυμνού οφθαλμού στον καθένα μας. Οπότε προφανώς δεν υπάρχει, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Όσο για την Έριδα που κάποιοι λένε ότι θα προκαλέσει Αρμαγεδδώνα στη Γη, σύμφωνα με την επιστημονική γνωμάτευση, πρόκειται για έναν εξωπλανήτη σαν τον Πλούτωνα που θα παραμείνει στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα και η πιο κοντινή απόσταση που θα πλησιάσει τον πλανήτη μας είναι τα 4 δισ. μίλια.
Μάλιστα, η NASA διαψεύδει κατηγορηματικά το τέλος του κόσμου, καθώς θεωρεί ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις, ενδείξεις, ή ακόμη και σημαντικές, δραματικές αλλαγές που να πιστοποιούν τη θεωρία αυτή. «Πρόκειται απλώς για θεωρίες επιστημονικής φαντασίας που τροφοδοτούνται από βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ και το ίντερνετ» επιμένει η NASA. Όσο για τις αναμενόμενες ηλιακές καταιγίδες, αυτές πρόκειται να συμβούν κατά το 2012-2014 αλλά δεν θα είναι τόσο ισχυρές ή έστω πιο ισχυρές από τις παρελθούσες, ώστε να προκαλέσουν και την καταστροφή της ανθρωπότητας.
Σύμφωνα με τους Έλληνες επιστήμονες «η προφητεία είναι στην ανθρώπινη φύση, αλλά είναι καταστροφολογική. Μας αρέσει το τέλος που είναι οδυνηρό, όχι ήρεμο ή αξιοπρεπές, πρέπει να γίνει κάτι φοβερό. Το ημερολόγιο είναι όμορφο και δεν λέει τίποτα, πιθανόν να είναι το τέλος ενός ημερολογίου» όπως τόνισε ο κ. Γραμματικάκης, ομότιμος καθηγητής Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην πρύτανης, στην εκπομπή της ΝΕΤ.
http://on-news.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Είμαστε έτοιμοι για τη συντέλεια; (vid)"

Leave a reply