Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Θα «ξηλώσουν» τον ναύσταθμο Σαλαμίνας;


Μπορεί η κυβέρνηση να ανακοίνωσε υπερηφάνως την... ενοικίαση δύο φρεγατών από τη Γαλλία, την ημέρα που ο ένοικος του μεγάρου των Ηλυσίων, Φρανσουά Ολάντ, πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου και συναντήθηκε με τον Αντ. Σαμαρά, όμως στο Πολεμικό Ναυτικό έχουν άλλη άποψη. Η στήλη πληροφορείται ότι... στο Πεντάγωνο δεν είδαν με καθόλου καλό μάτι την «ενοικίαση» των δύο φρεγατών Fremm, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Καταρχάς, καλά ενημερωμένες πηγές αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται μόνο για δύο φρεγάτες ή μόνο για απλή ενοικίαση. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι «δεν εκπαιδεύεις το προσωπικό ούτε αλλάζεις όλο το επιχειρησιακό σχέδιο του Ναυτικού για μόλις δύο φρεγάτες». Το κάνεις, βεβαίως, για τέσσερις, καθώς συντόμως η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει ότι τελικά οι δύο φρεγάτες γίνονται τέσσερις και πως η ενοικίαση θα μετατραπεί σε αγορά, μετά το πέρας της περιόδου leasing.

Τα προβλήματα, όμως, δεν τελειώνουν εδώ. Αν και οι εν λόγω φρεγάτες θεωρούνται ό,τι πιο σύγχρονο πλέει αυτή τη στιγμή στις θάλασσες, ουδείς γνωρίζει τις «παιδικές ασθένειές» τους, καθώς παγκοσμίως πλέει... μόνο μία. Κατά συνέπεια, το Πολεμικό Ναυτικό κινδυνεύει να ξαναπάθει ό,τι έπαθε όταν ανακάλυψε την... «παιδική ασθένεια» ενός άλλου καινούργιου σκαριού: του υποβρυχίου «Παπανικολής», που... γέρνει.

Τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο: οι φρεγάτες Fremm δεν... χωράνε στον ναύσταθμο Σαλαμίνας. Οπότε, είτε θα ελλιμενίζονται στη Σούδα, απομονωμένες στην Κρήτη, είτε θα πρέπει να γκρεμιστεί και να χτιστεί από την αρχή μεγάλο μέρος του ναυστάθμου Σαλαμίνας.

πηγη

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Θα «ξηλώσουν» τον ναύσταθμο Σαλαμίνας;"

Leave a reply