Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Αγωνία για τις τράπεζες και το ευρώ



Στη δίνη της κυπριακής κρίσης θα βρεθούν από σήμερα το βράδυ το ευρώ και τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο. Στις 10 τη νύχτα ανοίγουν οι αγορές στο Τόκιο και θα γίνουν τα πρώτα προθεσμιακά συμβόλαια για το ευρώ.
Η αβεβαιότητα και η ανησυχία χτυπάει “κόκκινο” και η πτώση του ευρώ, όπως και των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων , τη Δευτέρα, θεωρείται δεδομένη για τις αγορές και τους αναλυτές.
Η παρέμβαση της ΕΚΤ που έστειλε επιστολή αλλά και απεσταλμένο στην Κύπρο προκειμένου να επισημάνει την ανησυχία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και να ζητήσει τη λειτουργία των τραπεζών την Τρίτη είναι ενδεικτική του συναγερμού στον οποίο έχει τεθεί η Ευρωζώνη.
Η απόφαση της Κύπρου να μην λειτουργήσουν οι τράπεζες και την Τρίτη, προοιωνίζεται ένα διήμερο για γερά νεύρα στις αγορές. Έντονος είναι ο φόβος για bank run, δηλαδή να σπεύσει ο κόσμος στις τράπεζες και να ζητήσει να μεταφέρει τα κεφάλαια του σε άλλους πιο ασφαλείς προορισμούς.
Ο φόβος είναι ότι τα φαινόμενα αυτά, όσο υπάρχει ενεργός ο παράγοντας της κυπριακής αστάθειας, μπορεί να εκδηλωθεί και σε άλλες χώρες του νότου καθώς είναι η πρώτη φορά που η Ευρωζώνη υιοθέτησε σε ένα σχέδιο διάσωσης κούρεμα τραπεζικών καταθέσεων.
Η πτώση του ευρώ προεξοφλείται από τους ειδικούς, όπως και η βουτιά στα ευρωπαϊκά -και όχι μόνο- χρηματιστήρια.
ΠΗΓΗ
Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Αγωνία για τις τράπεζες και το ευρώ"

Leave a reply