Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Σαρρής: Όλα στο ρωσικό τραπέζι !~



Στις προσπάθειες διαχείρισης της κατάστασης μετά τη απόρριψη του κουρέματος των καταθέσεων, δηλώνει ότι προσανατολίζεται ο Υπουργός Οικονομικών Μιχάλης Σαρρής, ο οποίος συναντάται σήμερα στις 11:00 (ώρα Ρωσίας) με τον Ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ από τη Μόσχα, ο κ. Σαρρής είπε ότι θα συζητήσει με τον κ. Σιλουάνοφ όλους τους τρόπους με τους οποίους η Ρωσία μπορεί να συνδράμει στην έξοδο της Κύπρου από την κρίση.

"Η απόφαση της Βουλής είναι σεβαστή, μας αφήνει τώρα να διαχειριστούμε την κρίση όπως εξελίσσεται, προσπαθούμε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις, τα προβλήματα παραμένουν, είναι πολύ σοβαρά και πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα μεγάλα ποσά τα οποία απαιτούνται για να προχωρήσουμε στη διάσωση της Κύπρου", ανέφερε ο κ. Σαρρής στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup επιμένει στην θέση του ότι η Κύπρος πρέπει να εξεύρει 5,8 δις από ίδιους πόρους προκειμένου να απελευθερωθεί το δικό του κομμάτι της διάσωσης που θα φτάνει στα 10 δις.

Σε ερώτηση αν μετά την απόρριψη του κουρέματος από τη Βουλή, πρέπει να επιταχυνθούν οι προσπάθειες για σταθεροποίηση της οικονομίας, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι "πρέπει να βρεθεί λύση χθες".

"Είναι αυτό το οποίο εναγωνίως προσπαθούμε να βρούμε με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και δεν υπάρχει αμφιβολία"

Ερωτηθείς τι θα συζητήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, ο κ. Σαρρής είπε ότι "θα συζητήσουμε τρόπους με τους οποίους μπορεί η Ρωσία να συνδράμει στην εξεύρεση αυτών των δις που χρειάζονται".

Και η Λαϊκή στις συζητήσεις

----------------------------------------

Σε ερώτηση αν στις συναντήσεις του θα τεθεί το θέμα της εξαγοράς της Λαϊκής Τράπεζας, ο κ. Σαρρής απάντησε λέγοντας ότι "προσπαθούμε να βρούμε όλες τις πιθανότητες".

"Όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ενδιαφερθούν οι Ρώσοι για να συνδράμουν με τον ένα τρόπο ή τον άλλο είτε εξ ολοκλήρου είτε ένα μεγάλο μέρος των αναγκών τις οποίες έχουμε. Είναι μία από τις μοναδικές πιθανότητες που έχουμε για να βοηθηθούμε να βγούμε από αυτό το αδιέξοδο", είπε.

Γερμανία και ΔΝΤ επέμεναν στην ακραία λύση

--------------------------------------------------------------

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση που του αποδίδεται ότι η Γερμανία δεν ήταν βοηθητική στη σύνοδο του Eurogroup αφού δεν αποδεχόταν τις εναλλακτικές προτάσεις που υπέβαλε η κυπριακή πλευρά, ο κ. Σαρρής αφού ανέφερε ότι αυτά τα ζητήματα δεν ωφελούν, είπε ότι "τα σχέδια του ΔΝΤ και της Γερμανίας πήγαιναν προς μία κατεύθυνση που ήταν το κλείσιμο το τραπεζών και το bail in (το κούρεμα των καταθέσεων) το οποίο ήταν η ακραία λύση".

"Προσπαθούσαμε να βρούμε μια λύση η οποία θα ήταν μεν όχι ευχάριστη, αλλά θα μας έδινε τουλάχιστον μία ευκαιρία να ξεφύγουμε από την κρίση. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τη Βουλή τώρα θα δούμε με ποιους άλλους τρόπους μπορούμε να προχωρήσουμε", κατέληξε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, στην ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται και υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της Λαϊκής Τράπεζας για επαφές με Ρώσους παράγοντες.
http://www.sigmalive.com

Αν σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ ΕΔΩ για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Σαρρής: Όλα στο ρωσικό τραπέζι !~"

Leave a reply