Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Κίνδυνος αεροπειρατείας μέσω....smartphone


Ένας υπάλληλος της εταιρείας παροχής ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων 48bits, ο Hugo Teso, ισχυρίζεται ότι με μια εφαρμογή που ανέπτυξε ο ίδιος μπορεί να ελέγξει το ύψος, την ταχύτητα και την κατεύθυνση επιβατικών αεροπλάνων μέσω αποστολής ραδιοσημάτων από κινητό smartphone.
Έχοντας αγοράσει, από το eBay, υπολογιστές και λειτουργικά συστήματα παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στα αεροπλάνα των αεροπορικών εταιρειών, κατάφερε και έφτιαξε μέσα σε 3 χρόνια κώδικα που μπορεί και παρακάμπτει τις εντολές που δίνονται από το πιλοτήριο, όπως ανέφερε ο ίδιος στο συνέδριο ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων "Hack in The Box" στο Άμστερνταμ.
Η εφαρμογή, την οποία ονόμασε PlaneSploit, μπορεί να "τρέξει" στο λειτουργικό σύστημα Android το οποίο είναι εγκατεστημένο στα smartphones της Samsung, της HTC, της Sony κ.α.

Ο Peso, ο οποίος έχει και πτυχίο πιλότου, ανακάλυψε αδυναμίες στο σύστημα επικοινωνιών μεταξύ του αεροσκάφους και του εδάφους (ACARS) και στο σύστημα ραντάρ (ADS-B). Εκμεταλλευόμενος έτσι αυτές τις αδυναμίες μπορεί να πάρει υπό τον έλεγχό του το αεροσκάφος όπως ο ίδιος είπε.
Η EASA, πάντως, καθησύχασε ανακοινώνοντας ότι οι δοκιμές του Peso έγιναν σε εκπαιδευτικό simulator και όχι σε πραγματικές συνθήκες δικαιολογώντας ότι τα λειτουργικά συστήματα που είναι εγκατεστημένα στα αεροπλάνα διαφέρουν από αυτά των προσομειωτών πτήσεων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for " Κίνδυνος αεροπειρατείας μέσω....smartphone"

Leave a reply