Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Ποιοι είναι οι Μαύροι Πάνθηρες που θέλουν να «εξολοθρεύσουν» τους Χρυσαυγίτες


Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με την δήλωση του Μιχάλη Τσέγκε, μετανάστη από την Κένυα ο οποίος αποκάλυψε πως οι μαύροι μετανάστες στην Αθήνα αυτοοργανώνονται προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ρατσιστικές, όπως λένε, επιθέσεις που δέχονται.

Ο Μιχάλης Τσέγκε μιλώντας στο βρετανικό Channel 4 αποκάλυψε πως ο ίδιος είναι μέλος των Μαύρων Πανθήρων και στοχοποίησε μάλιστα την Χρυσή Αυγή.

 «Μην ενοχλείτε» τους μαύρους είπε και προειδοποίησε το εθνικιστικό κόμμα πως θα τους… εξαφανίσουν από προσώπου γης.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Τσέγκε οι μαύροι στην Αθήνα αυτοργανώνονται σε ομάδες άμυνας προκειμένου να συγκρουστούν και να αντιμετωπίσουν τους Χρυσαυγίτες, όπως λέει, που τους επιτίθενται. «Είμαι μέλος των “Μαύρων Πανθήρων” και όλοι το γνωρίζουν αυτό. Οπότε, δίνω στη Χρυσή Αυγή μία σαφή προειδοποίηση: μην ενοχλείτε τους μαύρους, με κανένα τρόπο. Το εννοώ», είπε.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη, ο συγκεκριμένος άντρας γεννήθηκε στην Κένυα, πριν από 28 χρόνια και μετακόμισε στην Ελλάδα όταν ήταν μόλις οχτώ ετών. Φοίτησε σε ελληνικά σχολεία και εργάζεται ως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 Δεν έχει ελληνική ιθαγένεια και όπως δηλώνει, αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα και είναι υποχρεωμένος να μεταφέρει συνεχώς μια τσάντα γεμάτη έγγραφα, προκειμένου να είναι σε θέση να αποδείξει πως βρίσκεται μόνιμα και νόμιμα εδώ.


«Δεν φοβάμαι αυτή τη νεοναζιστική, ηλίθια ομάδα» προσθέτει αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή. «Στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο συνεθλίβησαν. Στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, θα τους εξαφανίσουμε από προσώπου γης… Θέλουν να κάνουν ό, τι έκανε και ο Χίτλερ. Ας το δοκιμάσουν. Θα έχουν την ίδια μοίρα και ακόμα χειρότερη» προσέθεσε.



Η δήλωση όμως αυτή του κ. Τσέγκε προκάλεσε την αντίδραση των κοινοτήτων των μεταναστών αφρικανικής καταγωγής στην Αθήνα οι οποίες εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία τονίζουν πως «την φωτιά δεν την σβήνεις με φωτιά».
Παρά τις μεμονωμένες φωνές για απευθείας σύγκρουση, κυριάρχησε επισήμως η φωνή της σύνεσης. Αποφάσισαν να μην επιτρέψουν την αυτοδικία.

«Μπορεί κάποιοι να θέλουν να αντιδράσουν στις επιθέσεις που δέχονται αλλά δεν έχω ακούσει κάτι για οργανωμένη ομάδα», λέει στα «ΝΕΑ» ο Σάμι Κινιατζούι, μετανάστης από την Κένυα που ζει στην Ελλάδα 42 χρόνια και γνωρίζει τον Τσέγκε. Τη λειτουργία αντίστοιχης ομάδας διαψεύδει και ο Νικόδημος Κινίουα από την οργάνωση μεταναστών Asante.

Oπως λέει, πριν από μία εβδομάδα δημοσιογράφος του Channel 4 επικοινώνησε με την οργάνωση. Eψαχνε πώς οι Αφρικανοί αυτοοργανώνονται κατά των ρατσιστικών επιθέσεων. «Τους είπαμε ότι δεν συμβαίνει κάτι», τονίζει ο Κινίουα. Χθες, μετά την αναπαραγωγή των δηλώσεων του Τσέγκε στο Διαδίκτυο, η Asante ανακοίνωσε: «Δεν έχει περιέλθει στην αντίληψη αφρικανικών κοινοτήτων ούτε οργάνωση ούτε και μεμονωμένα άτομα που να προσδιορίζονται ως Μαύροι Πάνθηρες».


Ο Λαμίν Καμπά, μετανάστης από τη Γουινέα, αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ των αφρικανικών κοινοτήτων της Αθήνας. Οπως λέει δεν γνωρίζει για την ύπαρξη ομάδας Μαύρων Πανθήρων. «Μπορεί να το είπε για να φοβίσει τη Χρυσή Αυγή. Δεν ξέρω αν πρόκειται για μια μικρή ομάδα σε κάποιο διαμέρισμα. Εάν υπάρχει όμως, θα είμαστε απέναντί της. Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες σύγκρουσης», λέει. «Απέναντι στη βία πορευόμαστε ειρηνικά».

πηγη
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Ποιοι είναι οι Μαύροι Πάνθηρες που θέλουν να «εξολοθρεύσουν» τους Χρυσαυγίτες"

Leave a reply