Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

“Σταματήστε τώρα τις διαδηλώσεις”

Στους διαδηλωτές μήνυμα να αποχωρήσουν από την πλατεία Ταξίμ απηύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προειδοποιώ όσους πήγαν εκεί με ειλικρινή συναισθήματα, ότι έχουν πέσει θύματα παράνομων ομάδων και δεν πρέπει να συμμορφώνονται μαζί τους. Παρακαλώ να πάψουν άμεσα τη διαδήλωση».

Χαρακτήρισε, μάλιστα, τις διαδηλώσεις «ιδεολογικές» και όχι «περιβαλλοντικές», ενώ διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν να έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι κατά τη διάρκεια της βίαιης αστυνομικής καταστολής, χαρακτηρίζοντας τις «συκοφαντίες».

Τόνισε δε, ότι «όσοι διαδίδουν αυτά, είναι οι ίδιοι φασίστες, που λένε ότι θα έπρεπε οι φασίστες να οδηγηθούν στην κρεμάλα».

Παράλληλα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι τα έργα ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη θα συνεχιστούν, παρά τις διαδηλώσεις.

Αν και σημείωσε ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν στη χώρα, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κατάληψη και να προκαλεί εντάσεις «υποστηρίζοντας ότι το κάνει επειδή κόβονται κάποια δέντρα». Προειδοποίησε, μάλιστα, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση πως «αν εσείς μπορείτε να συγκεντρώσετε 100.000 κόσμου, το κόμμα μου μπορεί να συγκεντρώσει 1.000.000».

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Ζαμάν, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε πως ήταν λάθος η εκτεταμένη χρήση χημικών από την αστυνομία και ζήτησε την διερεύνηση της υπόθεσης από τον υπουργό Εσωτερικών.

«Ήταν λάθος η χρήση σπρέι πιπεριού από την αστυνομία. Οκ. Διέταξα έρευνα από τον υπουργό Εσωτερικών. Ήταν υπερβολικό», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ωστόσο, δήλωσε πως η αστυνομία θα παραμείνει στην πλατεία Ταξίμ, λέγοντας: «Η αστυνομία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στην πλατεία Ταξίμ».

Προσπάθησε, μάλιστα, να διευκρινίσει ότι τα έργα αναδόμησης της πλατείας Γκεζί δεν αφορούν στην ανέγερση εμπορικού κέντρου.

Στη συνέχεια κάλεσε τη χώρα να δει «τα παιχνίδια που κάποιοι παίζουν στην Τουρκία».

Συμπλήρωσε δε, ότι όλοι θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι «η Τουρκία είναι μια χώρα όπου το κοινοβουλευτικό σύστημα λειτουργεί πλήρως. Κάθε μέθοδος, εκτός από τις εκλογές είναι αντιδημοκρατική. Δεν λέω ότι η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών. Δεν ισχυριζόμαστε ότι η κυβέρνηση μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Αλλά, ακριβώς όπως το πλειοψηφία δεν μπορεί να ασκήσει πίεση στην μειοψηφία, η μειοψηφία δεν μπορεί επίσης να επιβάλει τη θέλησή της στην πλειοψηφία».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιουλ απηύθυνε έκκληση να επικρατήσει η "λογική" και η "ηρεμία" σήμερα, δεύτερη ημέρα των βίαιων διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, εκτιμώντας ότι οι διαδηλώσεις έχουν προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις.

"Πρέπει όλοι να δείξουμε υπευθυνότητα απέναντι στις διαδηλώσεις αυτές, οι οποίες έχουν προσλάβει ανησυχητικές διαστάσεις", τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, καλώντας την αστυνομία να ενεργήσει "με μέτρο".


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "“Σταματήστε τώρα τις διαδηλώσεις”"

Leave a reply