Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Χάος στο κέντρο της Αθήνας -Χημικά και προσαγωγές στα Προπύλαια -Εκλεισαν τα καταστήματα


Χημικά, ξύλο και ένταση έξω από την Πρυτανεία το μεσημέρι όταν κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο κεντρικό κτίριο του Ιδρύματος ομάδα περίπου 60 φοιτητών...
επιχείρησε να διακόψει την συνάντηση των μελών του Συμβουλίου για να διαμαρτυρηθεί για τον νέο Νόμο Πλαίσιο για τη διοίκηση των ΑΕΙ.
Μόλις απειλήθηκε η συνεδρίαση μέλη του Συμβουλίου κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία και σε λίγη ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τον χώρο. Τότε ξέσπασε η ένταση. Οι φοιτητές από την πλευρά τους αντέδρασαν κλείνοντας τις πόρτες του Ιδρύματος εγκλωβίζοντας μέσα τον πρύτανη του Ιδρύματος, ο οποίος όμως δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση.
Στη συνέχεια τα ΜΑΤ προχώρησαν σε προσαγωγές από το χώρο μπροστά από τα Προπύλαια, ενώ από αυτό το ύψος η οδός Πανεπιστημίου παραμένει κλειστή. Μάλιστα η αστυνομία έκανε χρήση χημικών προκειμένου να προχωρήσει με τις προσαγωγές, ενώ διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές προσπαθούν να εμποδίσουν τις προσαγωγές και την αναχώρηση της κλούβας των ΜΑΤ.



Πρύτανης: Δεν κάλεσα εγώ την Αστυνομία
Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης υποστήριξε ότι δεν ήταν εκείνος που κάλεσε την Αστυνομία, ενώ οι φοιτητές από την πλευρά τους λένε ότι το μόνο που έκαναν ήταν καθιστική διαμαρτυρία χωρίς να προκαλέσουν ένταση και επεισόδια μέσα στο κτίριο. Αντίθετα υποστηρίζουν πως τα ΜΑΤ προκάλεσαν όλη την ένταση στο σημείο.
Εκλειναν άρον άρον τα καταστήματα
Με την Πανεπιστημίου να έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης οι καταστηματάρχες έσπευσαν να κατεβάσουν ρολά στα καταστήματα τους, αφού την ώρα που τα ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών κατά των φοιτητών και των συγκεντρωμένων, ξεκινούσε και η πορεία διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να τους εντάξει στην κινητικότητα των δημοσιών υπαλλήλων.



Με μηχανές, κόρνες και σειρήνες οι δημοτικοί αστυνομικοί
Και μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν οι δημοτικοί αστυνομικοί, στο πλευρό των οποίων βρέθηκε και ο δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ με τις κόρνες και τις σειρήνες από τις μοτοσικλέτες δημιούργησαν μία εκκωφαντική ατμόσφαιρα.









Πορεία στο κέντρο και από την ΑΔΕΔΥ
Την ίδια στους δρόμους της Αθήνας κατέβηκαν και μέλη της ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους του Δημοσίου.
Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατευθύνεται προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτή την ώρα κλειστή είναι η οδός Αγίου Κωνσταντίνου, με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται προς την πλατεία Ομονοίας.

gkourou.gr

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Χάος στο κέντρο της Αθήνας -Χημικά και προσαγωγές στα Προπύλαια -Εκλεισαν τα καταστήματα"

Leave a reply