Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Απύθμενο Θράσος από τον Νίμιτς: Δίνει το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια!


Ο Νίμιτς κατακρεουργεί την ιστορία μας… Η κυβέρνηση οφείλει να αφυπνιστεί

Ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος Μάθιου Νίμιτς ξεκαθάρισε ότι το όνομα Μακεδονία θα πρέπει να υπάρχει στο νέο όνομα των Σκοπίων.

«Η ονομασία (σ.σ. της FYROM) πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, διότι η χώρα βρίσκεται στην περιοχή της Μακεδονίας» δήλωσε χθες μετά τη συνάντηση που είχε στα Σκόπια με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι ο διαμεσολαβητής, άφησε ωστόσο να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και επιθετικός προσδιορισμός αναφέροντας ότι «δεν είναι ολόκληρη η Μακεδονία».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Μακεδονία είναι μεγάλη περιοχή η οποία οριοθετήθηκε (σ.σ. με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου) πριν από 100 χρόνια. Το μεγαλύτερο μέρος της Μακεδονίας ανήκει στην Ελλάδα, συνεπώς πρέπει να υπάρχει ένας προσδιορισμός ώστε να γίνεται σαφής διάκριση».

Να σας διορθώσουμε κ. Νίμιτς αν μας επιτρέπεται. Η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνο. Χωνέψτε το!

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να υπάρξει κάποια λύση στο Σκοπιανό ο Νίμιτς απάντησε:

«Εξακολουθούν να υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές, σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο μερών. Λύση, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει. Συζητούμε μερικές πτυχές μιας λύσης και οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν» σημείωσε.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Απύθμενο Θράσος από τον Νίμιτς: Δίνει το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια!"

Leave a reply