Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Συμφώνησαν ΗΠΑ και Ρωσία για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας

Σε συμφωνία για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας ήρθαν οι ΗΠΑ και η Ρωσία, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και του Ρώσου ομολόγου του Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Κέρι είπε ότι με βάση την συμφωνία, η Δαμασκός θα πρέπει να υποβάλει μία «πλήρη καταγραφή» του χημικού της οπλοστασίου εντός μίας εβδομάδας. Παράλληλα, ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν ότι η Συρία θα πρέπει να επιτρέψει την πρόσβαση στους επιθεωρητές των Ηνωμένων Εθνών το αργότερο μέχρι τον Νοέμβριο και ότι η καταστροφή του χημικού της οπλοστασίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης χρονιάς, συμπλήρωσε ο Αμερικανός υπουργός.

Από την πλευρά του, ο Σεργκεί Λαβρόφ δήλωσε πως συμφωνία για το συριακό χημικό οπλοστάσιο στην οποία κατέληξαν σήμερα ΗΠΑ και Ρωσία δεν αναφέρει τίποτα σχετικά με την πιθανή χρήση βίας σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της Συρίας, δήλωσε πριν από λίγο ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Συμφώνησαν ΗΠΑ και Ρωσία για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας"

Leave a reply