Breaking News:

Τελευταιες αναρτησεις

Επιλεγμένα

Οι Τούρκοι περιμένουν σεισμό 7,5 Ρίχτερ, στο ρήγμα Μαρμαρά


Ο Δρ Μουσταφά Γιλντιρίμ, καθηγητής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Τεχνικού Πανεπιστημίου Γιλντίζ , δήλωσε ότι η επιστημονική κοινότητα περιμένει την εκδήλωση ισχυρού σεισμού στο ρήγμα Μαρμαρά (Büyükçekmece-Saroz Körfesi), το οποίο απέχει από την Κωνσταντινούπολη 8 χιλιόμετρα. 

Σύμφωνα με τον ίδιο σε μια τέτοια περίπτωση αναμένεται μεγάλη καταστροφή στην Πόλη. Η δήλωση έγινε σε σχετικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο αναφερόμενο πανεπιστήμιο όπου ο Δρ Mustafa Yildirim παρουσίασε μελέτη για τους σεισμούς και γενικότερα τις γεωμορφές, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Σύμφωνα με τον Τούρκο καθηγητή, ο κόσμος κινείται κάθε 10 δευτερόλεπτα. «Ο κόσμος τρέμει κάθε στιγμή. Ο φλοιός της γης ταράσσεται περίπου 8.000 φορές την ημέρα. Εμείς αισθανόμαστε μόνο τους ισχυρούς σεισμούς», είπε. 


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το ρήγμα του Μαρμαρά αναμένεται να εκτονωθεί και η σεισμική δόνηση που θα προκληθεί θα έχει ένταση από 7,4 έως 7,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ. Και σε έναν τέτοιο βαθμό, ο σεισμός θα είναι καταστρεπτικός. 

ΠΗΓΗ
ΑΝ σας άρεσε αυτό το άρθρο κάντε κλίκ.ΕΔΩ.. για να είστε οι πιο ενημερωμένοι αναγνώστες του διαδικτύου!

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Follow any responses to the RSS 2.0. Leave a response

0 σχόλια for "Οι Τούρκοι περιμένουν σεισμό 7,5 Ρίχτερ, στο ρήγμα Μαρμαρά"

Leave a reply